Lee Yo Won

Posted: Ianuarie 14, 2012 in Coreea, Uncategorized

  •    Yo Won Lee este o actriţă coreeană născută la Seoul. Este căsătorită cu jucătorul profesionist de golf Park Jin Woo, împreună cu care are o fetiţă. S-a făcut remarcată prin rolul prinţesei Deok-man şi ulterior al reginei Seon-deok în serialul „The Great Queen Seon-Deok”, difuzat şi în România. Acest rol i-a adus recunoaşterea şi faima, precum şi numeroase premii.
  • Filmografie

    Filme

  • The Recipe (2010)
  • May 18 (2007)
  • Gwang-tae, Gwang-shik’s Brother (2005)
  • Surprise Party (2002)
  • A.F.R.I.K.A. (2002)
  • Take Care of My Cat (2001)
  • Attack the Gas Station (1999)
  • Scent of a Man (1998)

Seriale TV

  • 49 Days (SBS, 2011)
  • Queen Seon Deok (MBC, 2009)
  • Bad Love (KBS2, 2007)
  • Surgeon Bong Dal Hee (SBS, 2007)
  • Fashion 70’s (SBS, 2005)
  • Daemang (SBS, 2002)
  • Pure Heart (KBS2, 2001)
  • Blue Mist (KBS2, 2001)
  • Tough Guy’s Love (KBS2, 2000)

Premii

  • 2010 Indosiar Mania Awards: Actrița Preferată a Asiei
  • 2010 Asia Model Festival Awards: Premiu Special
  • 2009 10th Korean Media Ceremony: Premiul „Fotogenic”
  • 2009 MBC Drama Awards: Premiul pentru Cel Mai Bun Cuplu (cu Kim Nam-Gil în Secretele de la palat)
  • 2009 MBC Drama Awards: Female Top Excellence Award (Queen Seon Deok)
  • 2009 Grimme Award: Cea Mai Bună Actriță
  • 2007 SBS Drama Awards: Netizens’ Choice Award
  • 2007 SBS Drama Awards: Top 10 Star Award
  • 2007 SBS Acting Awards: Top Excellence Award for Surgeon Bong Dal Hee
  • 2007 SBS Acting Awards: Premiul de Popularitate pentru Surgeon Bong Dal Hee
  • 2007 SBS Drama Awards: Premiul pentru Cel Mai Bun Cuplu (cu Lee Beom-Su în Surgeon Bong Dal Hee)
  • 2005 SBS Drama Awards: Best Special Project Female Actress
  • 2005 SBS Drama Awards: Top 10 Star Award
  • 2002 SBS Drama Awards: Newstar Award
  • 2001 9th Spring History Film Festival: Cea mai Bună Actriță pentru Take Care of My Cat
  • 2001 Baeksang Awards: Best New Female Actress
  • 2001 KBS Acting Awards: Cea Mai Populară Actriță
  • 2001 Blue Dragon Awards: Premiul pentru Cea Mai Bună Actriță Debutantă

 

Comentarii
  1. Soseono spune:

    Se dedică rolurilor sale în mod profund ,în seriale precum „The Great Queen Seondeok’; „49 Days”, „Daemang” etc este o adevărată actriţă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s