KOREAN BEAUTY

Posted: Iunie 21, 2012 in Coreea, Uncategorized

Sursa : http://hallyudex.net/2012/01/23/korean-beauty-standardele-coreene-pentru-frumusete2/#comment-2601

Ulzzang

Ulzzang (pronunţat uhl-jang) se traduce „cea mai drăguţă faţă” sau „foarte arătos/ă”. Este un termen folosit des de către internauţi şi în tot felul de concursuri unde mai multe fete şi băieţi intră în competiţie pentru a câştiga titlul de Ulzzang. Această tendinţă a devenit o nouă subcultură care se defineşte prin câteva trăsături specifice. Ochii sunt elementul principal care iese în evidenţă în cazul conceptului Ulzzang. Aspiranţii la acest trend folosesc tot felul de produse pentru a-şi mări ochii, cum ar fi adezivul pentru pleoape, lentile de contact coreene, creion contur pentru ochi, gene false etc. De asemenea, tenul trebuie să fie impercabil, un nas şi buze mici, exact cum sunt personajele din Anime-uri. Se folosesc de programe de editare pentru a modifica pozele şi a obţine o imagine a lor mult îmbunătăţită. Multe persoane considerate Ulzzang şi caracterizate de o frumuseţe naturală au ajuns faimoase (Goo Hye Sun, Nam Sang-Mi, Park Han-Byul, Kang Eun-Bi şi Kim Hye Sung).

Kym Hye Sung                                                                                                                                     Kym Hye Sung

Go Hye Sun

Go Hye Sun

Dacă realizaţi o mică cercetare pe google, veţi găsi mai multe „tutoriale” despre cum puteţi obţine un look de Ulzzang. Pentru a obţine o înfăţişare Ulzzang, multe fete apelează excesiv la machiaj şi la programele de editare. Numai dacă veţi căuta „Before and after Ulzzang” veţi găsi nişte poze de-a dreptul înfricoşătoare (pentru mine cel puţin). Fetele acelea parcă sunt nişte personaje anime care au prins viaţă. Totuşi, figurile Ulzzang de succes sunt cele cu o frumuseţe naturală, drept dovadă este faptul că au ajuns şi vedete.

Lentilele de contact  cosmetice

Lentilele de contact cosmetice (circle lenses) te ajută să obţii un iris mai mare, fac ochiul să pară mai mare, deci vei obţine o imagine de Ulzzang. Aceste lentile pot schimba fundamental aspectul unei persoane, până acolo încât să pară altcineva.

                                                                                                 Cu si fara lentile de contact cosmetice

Zâmbetul ochilor

În cultura coreeană un zâmbet al ochilor apare atunci când zâmbeşti şi ochiul se arcuieşte natural în formă de semilună. Ciudat este că mai toţi coreenii se străduiesc din greu, prin tot felul de operaţii, să-şi mărească ochii. Apoi toate eforturile lor se duc pe apa sâmbetei pentru că un zâmbet frumos trebuie însoţit de această arcuire a ochilor care presupune micşorarea lor. Totuşi, această arcuire a ochilor îţi inspiră frumuseţe, inocenţă şi prietenie. Şi voi puteţi obţine un zâmbet al ochilor- doar zâmbiţi şi încercaţi să strângeţi mult din ochi :D . Exersaţi mai întâi în faţa oglinzii, deoarece este posibil să zâmbiţi fals, ciudat sau să rânjiţi chiar.

 Aegyo-sal sau pungile de sub ochi

Ciudat este că, pe când non-asiaticii se luptă să scape de aceste pungi, coreenii din sud recurg la operaţii estetice pentru a obţine o pereche de astfel de minunăţii :D . Dar staţi puţin, ei nu doresc orice tip de pungi inestetice, ei le doresc pe cele care se numesc Aegyo-sal (doar o mică umflătură sub ochi). Aceste pungi fac diferenţa între un ochi normal şi unul care pare mai tânăr şi agreabil.

Taeyeon-SNSD

 Pleoapa dublă (double eyelid)

Inainte si dupa operatia numita double eyelid surgery

Înainte de a deveni fană a culturii coreene, nici nu aveam idee ce înseamnă pleoapa dublă (double eyelid).Cu alte cuvinte, „pleoapa unică” (single eyelid) este lipsită de aceea cută a pleoapei care face ochii mai mari (puteţi vedea diferenţa în pozele de mai jos). Şi cum doar 30% din populaţia Coreei este binecuvântată cu pleaopă dublă, restul o obţin prin operaţii estetice (double eyelid surgery), cu ajutorul unui lipici sau bandă adezivă pentru pleoape.

Cum se aplica adezivul pentru pleoape

Scopul acestei proceduri este de a obţine ochi mai mari, fără a pierde din trăsăturile etnice ale persoanei respective. O încercare de a occidentaliza ochiul asiatic poate  avea un efect dezastruos asupra înfăţişării.

Societatea îi obligă pe coreeni să recurgă la aceste operaţii,este un alt aspect negativ al culturii coreene. Coreenii fac aceste operaţii pentru că simt presiunea şi nevoia de a se adapta unei „frumuseţi ideale” şi dacă nu se conformează acestor standarde, nu vor obţine tot ce vor în viaţă (iubire, un job bine plătit etc.). Cel mai elocvent exemplu în acest sens (lipsa de fumuseţe=izolare socială şi lipsa de perspectivă în carieră) este faimosul cântăreţ  Bi Rain, care ne dezvăluie problemele pe care le-a întâmpinat din cauza pleoapei unice:

„Mi s-a spus la o audiţie că sunt un excelent dansator şi cântăreţ, dar nu am luat audiţia pentru că nu am pleoape duble.”

Situaţia e chiar mai gravă. Cu cât ţi-ai făcut mai multe operaţii estetice cu atât eşti mai demnă de laudă.  În emisiunea de varietăţi Bouquet, fetele de la LPG au recunoscut cu nonşalanţă că au recurs la 27 de operaţii estetice (şi sunt doar 5 membre). În schimb, fetele de la 4minute şi-au ştirbit reputaţia spunând că niciuna dintre ele nu au recurs la astfel de proceduri :) )).  Să înţeleg că nici frumuseţea naturală nu mai este la mare cautăre :/ (puteţi citi mai multe detalii despre acest subiect pe site-ul allkpop:http://www.allkpop.com/2010/07/lpg-members-have-done-plastic-surgery-27-times).

 

Forma nasului

Forma ideală a nasului din perspectivă coreeană: o piramidă nazală ridicată (nas uşor cârn) şi nări mici. Această formă se obţine bineînţeles prin operaţii estetice sau cu ajutorul unor clame  pentru nas (aveţi un exemplu în poza de mai jos).

Ten cât mai alb

Este de dorit să ai un ten impecabil şi cât mai alb, care pentru coreeni este un semn de nobleţe. Timp de secole, pielea albă a fost trăsătura distinctivă a clasei nobile în Sud-Estul Asiei, clasă care îşi permitea să se ferească de soarele fierbite pe care îl îndurau tăranii pe câmpul de muncă. Aceştia din urmă aveau pielea bronzată din cauza expunerii prelungite la soare. De aici şi ideea că o piele bronzată=fiul sau fiica unui fermier care lucrează câmpul şi o piele albă=prinţese sau prinţi de la curtea regală. Coreenii se feresc de soarele puternic prin orice metode.

Reclame
Comentarii
  1. Soseono spune:

    „Fiecare lucru are frumusețea lui,dar nu oricine o vede.”Confucius
    Consider că frumusețea naturală este de neînlocuit, nu trebuie să apelăm la metode drastice pentru a ruina ceea ce ne-a fost dat de la Dumnezeu.Trebuie să fim mulțumiți cu noi înșine,numai așa vom realiza că frumusețea pornește din interiorul sufletului nostru. ☺

  2. lilabeauty spune:

    Ai un blog foarte intereseant! Felicitari! Articolul a fost excelent! Ai dreptate in Coreea aspectul fizic conteaza foarte mult si multi chiar se sinucid pentru ca nu pot arata intr-un anumit fel si deci sunt exclusi din anumite grupuri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s