Elfen Lied

Posted: Aprilie 11, 2012 in Anime, Uncategorized

 Elfen Lied (エルフェンリート Erufen Rīto?) este o colecție manga creată de către artistul Lynn Okamoto. Pe baza acestora a fost conceput un serial animat de televiziune. Acesta a fost produs de ARMS StudioAnime-ul a fost difuzat pe canalul național TV Tokyo în 2004. Conținutul serialului prezintă și aspecte, evenimente și situații diferite față de cele ale benzii desenate. Odată cu finalizarea acestuia, a fost produs un episod special, menit să lămurească anumite aspecte care au lăsat un mare semn de întrebare legat de evoluția personajelor. Titlul, pe care îl poarta atât anime-ul cât și volumele manga face referire la unpoem german „Elf Song” – „Cântecul elfilor”.

Elfen Lied este povestea unei specii de umanoizi, numiți Diclonius, care se remarcă prin prezențare pe cap a unor protuberanțe. Discriminarea față de aceștia se exteriorizează prin folosirea câtorva dintre ei în cadrul unor experimente. Prin tactici violente, oamenii vroiau să studieze capacitățile, limitele și modul de gândire a acestora.

Temele abordate în Elfen Lied variază de la clișeul dublei personalități, identitatea socială la tortură, viața de familie, perceperea trecutului și a prezentului. Serialul urmărește evoluția psihologică a personajelor, care sunt profund marcate de trecutul lor (trist de altfel).

Genuri

Genurile predominante în acest serial sunt dramăhorrorpsihologic și căteva tendințe de comedieMacabrul se regăsește în scenele de tortură și derăzbunare a mutanților. Evoluția personajelor este marcată de felul în care gândesc, felul în care percep realitatea. Drama existenței acestor indivizi este explicată episod cu episod. De la orfani, oameni cu incapacități mentale, asasini lipsiți de conștiință, toate aceste personaje pot fi întâlnite pe durata celor 13 episoade.

 

 

Personaje

 

Lucy(Nyuu)

Personaj principal (Diclonius). Acest personaj este marcat de o dublă personalitate, ambele sale valori existențiale aflându-se în conflict. Lucy este mașina de ucis în timp ce Nyuu este cel mai inocent personaj al serialului.
 
Kota
Este afectat de o pierdere de memorie care, după cum povestea ne va informa, este cauzată de personajul principal. Episoadele prezintă în paralel evenimente la care aceste două personaje au luat parte.
 
Yuka
Rolul acestui personaj este cel de a dirija bunul mers a vieții de familie. Odată cu evoluția povestirii, mai multe personaje se vor aduna în preajma acestor personaje. Întâmplările prin care a trecut, l-au făcut pe Kota să fie incapabil să se integreze de unul singur în cadrul unui așa zise familii. Yuka este cea care îl ajută să treacă peste momentele de slăbiciune.
 
Nana
Diclonius. Antrenată de cei care au prins-o pe Lucy, are rolul de a o aduce înapoi la bază, dar se împrietenește cu Nyuu, Kota și Yuka și rămâne împreună cu familia lor.

Diclonius

Această specie, considerată extrem de periculoasă reprezintă inamicul numărul 1 al omenirii. Cele câteva exemplare, considerați mutanți lipsiți de conștiință au fost supuse mai multor experimente. Oamenii de știință vroiau să descopere abilitățile și slăbiciunile acestora. Specia Diclonius se remarcă prin prezența a două coarne pe fruntea acestora. De asemenea, ei dispun de anumite brațe invizibile, numite vectori. Acestea sunt armele principale ale acestor indivizi. Vectorii sunt capabili să distrugă și să taie absolut orice material. De asemenea sunt folosiți la parcurgerea unor distanțe mai mari, dând impresia că acel personaj posedă abilități de zbor.

Daca sunteti ceva mai slabi de inima,nu vi l-as recomanda :)) 


Reclame
Comentarii
  1. Mi-a placut foarte mult acest desen, mai ales e o faza in profanatorul de anime, cand este ea pe pod si scoate inima unui soldat. Iar pe fundal melodia cu iti dau inima mea :)). Cat de sadic… 😐

  2. Soseono spune:

    Elfen Lied este un anime destul de interesant,cu toate că unele secvențe sunt de groază. (* . * ‘)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s