Fetele sau baietii?

Posted: Martie 13, 2012 in Gandurile/parerile mele, Uncategorized

 

  Este vorba de carti,de imaginatie,de arta cuvantului. 

Cand auziti o persoana spunand metafore,mereu va ganditi ca este vorba de o fata. La concursurile de creeatie,de limba romana,rareori gasesti vreun baiat(de obicei este un singur baiat intr-o clasa). Chiar si anime-urile redau deseori gandurile fetelor folosind metafore,nu ale baietilor. Exceptie ar face Takemoto din Honney and Clover si alti cativa baieti. Cand auziti o poezie in scoala-asta clar este a unei fete.

Si,totusi,cum se face ca majoritatea cartilor si a poeziilor sunt scrise de barbati ? – Sadoveanu,Creanga,Eminescu,Shackspeare,Dickens… –

Acest lucru se aplica si in arta desenului. Cand vezi un desen pe peretele scolii al cui crezi ca e ? – al unei fete -. Cum se face,insa,ca sunt atatia pictori cunoscuti ? – Van Goh,DaVinci,Ion Dumitru…-

Reclame
Comentarii
  1. Soseono spune:

    Deoarece în lumea întreagă se promova încă din vremuri străvechi cel mai mult persoanele de sex masculin,datorită faptului că persoanele de sex feminin aveau alte atribuţii,ele trebuiau doar să aibă grijă de casă,familie şi nu era necesar să realizeze ceva literar sau să intervină politic.Iar dacă unele femei au realizat mari opere literare,precum Jane Austen,Anne Brontë,au avut mult de luptat pentru a li se recunoaşte contribuţiile remarcabile în domeniul literaturii,pentru simplul fapt că erau femei.
    E de necontestat valoarea scriitorilor Mihail Sadoveanu,Ion Creangă,Mihai Eminescu,Charles Dickens,William Shakespeare,cât şi a pictorilor Vincent Van Gogh,Leonardo Da Vinci,au fost nişte genii în domeniile respective.Iar ca femeie pictorita Berthe Morisot, a realizat opere de artă la fel de remarcabile precum cumnatul său Édouard Manet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s