Kaleido Star

Posted: Noiembrie 25, 2011 in Anime, Uncategorized

Nu voi uita niciodata acest anime. De ce ?  Pentru ca a fost primul anime pe care l-am urmarit. M-a fascinat pur si simplu.  Asa am descoperit cat de multe poate indura un acrobat extrem de ambitios. Si nu este un anime ,,pentru copii” cum spun cei ce nici nu au vazut vreun episod,ci este pentru toate varstele,atragand privirile si celor trecuti de 30 de ani.

 

 

 

Personajele

 • Sora Naegino este personajul principal al anime-ului. Când a fost mică, a fost adusă de părinții ei la Kaleido Stage să vadă spectacolul Alice în Țara Minunilor. Deși au murit puțin după acea vizită, Sora e inspirată de această amintire să devină membră al Kaleido Stage când devine matură. La începutul seriei, Sora e singura persoană care îl poate vedea pe Fool, Spiritul Scenei. Acesta îi va dezvălui că este născută pentru a fi pe scenă; în prima serie îi dezvăluie că va realiza Manevra Legendară, iar în seria a doua îi spune că are potențial să devină o adevărată Kaleido Star.
 • Layla Hamilton este o acrobată desărvârșită și un personaj încăpățânat. Tatăl ei, deținătorul lanțurilor hoteliere Hamilton, dorește ca fiica sa să devină o actriță, îndemnând-o să renunțe la ocupația de acrobat. Layla refuză și dorește să rămână, deoarece își amintește mereu pe scenă cum iubea mama ei, Rola (în alte variante Laura) să meargă la Kaleido Stage. Se rănește la umăr în timpul antrenamentelor pentru Legendara Manevră, execută Manevra, i se spune că nu va mai putea face acrobații la Kaleido Stage, se va retrage pe Broadway, ca apoi să revină să o provoace pe Sora pentru rolul Odettei din spectacolul Lacul Lebedelor și apoi va efectua un ultim spectacol: Legenda Phoenixului.

 

 • Mia Guillem este o prietenă apropiată a Sorei. În al doilea episod, ea acceptă prezența Sorei la Kaleido Stage după executarea Phoenixului de Aur. Mai târziu devine persoana care va introduce mai multă literatură în Kaleido Stage, fiind scenaristă.

 

 

 • Anna Heart este de asemenea o prietenă a Sorei ce o va accepta după execuția Phoenixului de Aur. Este foarte talentată, jucând în numeroase roluri serioase; își dorește să fie o comediantă la fel ca tatăl ei, Jack Barone, rugând-o câteodată pe Mia să îi introducă scene comice. Dorința îi este aproape tot timpul refuzată.

 

 

 

 • Yuri Killian este, ca și Layla, un acrobat desăvârșit. În timpul unui flashback, aflăm că tatăl lui, Arlon Brass, moare executând Legendara Manevră, considerându-l pe Kalos principalul vinovat deoarece l-a lăsat să o execute. În cea de-a doua serie, Yuri o ajută pe Sora la Festivalul de Circ din Paris. Este rivalul lui Leon care îl consideră ucigașul surorii sale, Sophie. Va deveni managerul Kaleido Stage, alături de Kalos.

 

 

 • Fool este misteriosul Spirit al Scenei. Este de mărimea unei păpuși și i se arată Sorei imediat ce apare la Kaleido Stage. El îi explică faptul că doar cei care sunt destinați să fie pe scenă și își dedică inima întrutotul acesteia pot să îl vadă. Mai târziu, și Layla și Rosetta pot să îl observe. Fool este cititor al viitorului posibil, spunând că deși îi poate spune lucruri cu consecințe uneori negative, acțiunile și eforturile ei pot să îi schimbe viitorul. În prima serie, acest lucru e relevat de citirea unor Cărți de Tarot și, în seria a doua, prin evidențieri astrologice.

 

 

 

 

 • Sarah Dupont este diva de la Kaleido Stage și managerul dormitoarelor. E dorită de numeroase companii deoarece are o voce minunată, însă e foarte devotată Kaleido Stage-ului. Este un avid fan al artelor marțiale, lucru comic în cele mai multe episoade.

 

 

 • Ken Robbins este managerul scenei de la Kaleido Stage. Nu poate fi acrobat din cauza unor probleme cu inima. O admiră și iubește pe Sora, neavând însă curajul să îi spună acest lucru; totuși, aceste lucruri nu îl împiedică să o ajute, fiindu-i câteodată antrenor personal, avertizând-o de unele pericole din timpul antrenamentelor. Este și vocea rațiunii grupului.

 

 

 

 • Kalos Eldo este șeful Kaleido Stage și sfătuitorul Sorei. Este cel care îl antrenase pe Alron Brass pentru Manevra Legendară și singurul ce poate să le spună Sorei și Laylei cum să se antreneze pentru această manevră.

 

 

 

 • Jerry este un polițist care se autointitulează „Fanul #1” al Sorei, ajutând-o încă din primul episod. O iubește pe Kate, doctoriță din Cape Mary și a Kaleido Stage-ului, căsătorindu-se cu ea.

 

 

 • Marion Benigni este fiica lui Jean, cel care lucrează la montajele scenice. Mama ei, Cynthia,artistă la trambulină, moare din cauza unui accident pe scenă.

 

 

 

 • Jonathan este un pui de focă adus de Sora, însă datorită politicii interne ce interzicea deținerea de animale, încearcă să îl ascundă. Secretul e dezvăluit și, prin intermediul lui Jean, Kalos e de acord să îl țină la Kaleido Stage. Devine mascota Kaleido Stage și de-a lungul seriilor, Jonathan va lucra doar cu Marion.

 

 

 

 • Rosetta Passel este o campioană mondială la Diabolo. Deoarece spectacolele ei la Kaleido Stage nu erau amuzante și era amenințată cu rezilierea contractului ei cu Kaleido Stage, Sora o ia sub aripa ei, învățând-o placerea și amuzamentul scenic. În schimb, Rosetta o învata Diabolo, lucru ce îi va fi de folos pentru rolul principal în Nopțile Arabe. În seria 2 Rosetta calcă pe urmele Sorei.

 

 

 

 

 • May Wong este o nouă recrută ce vrea să o înlocuiască pe Sora. Se remarcă prin numeroase talente acrobatice și prin patinaj, devine partenera lui Leon Oswald în spectacolul Dracula. Totuși, în timpul unui spectacol, Leon o scapă, cauzându-i o dislocație a umărului; acest lucru îi îngăduie Sorei să obțina locul pentru Festivalul de Circ din Paris. Înțelegând că atitudinea ei egoistă și copilărească l-a determinat pe Leon să o abandoneze, refuză să renunțe la poziția ei, întrecând-o pe Sora cu un nou truc executat cu o singură mână, învingând-o în sfârșit pe Sora. Spre sfârșit, va mai înlătura din aroganță și va deveni o persoană mai bună.

 

 • Leon Oswald este un trapezist foarte faimos care sosește în cel de-al doilea sezon. El apare ca o persoană arogantă, refuzând să presteze cu Sora deoarece nu e destul de talentată pentru el. Adevărata sa dorință, totuși, e dedicată unei promisiuni facute surorii ei muribunde, Sophie: să vadă Acrobația Îngerului, un act la trapez fără rival și frumos care l-au făcut, completă. Este rivalul lui Yuri Killian, pe care îl învinovățește de moartea Sophiei într-un accident.

 

 

 • Mr. Kenneth este o persoană varstnică și reprezentantul sponsorilor scenei. De obicei este portretizat ca un producător, lucru ce îi dă puteri executive ce deseori rivalizează sau le întrec pe acelea ale lui Kalos. Are o mare experiență în show business și de obicei o ajută pe Sora. Îl cunoaște pe Ken în mod personal, însă nu îl strigă niciodată pe numele său real.

 

 Critică

Kaleido Star a fost în general bine privit de către critici, majoritatea aclamațiilor fiind datorate primei serii.

Subiect

 Prima serie

Sora Naegino, o tânără acrobată japoneză, ajunge în America cu speranța că va fi admisă la Kaleido Stage, un circ faimos la nivel mondial care a fermecat-o de mică. Cu toate acestea, se află în dificultate de cum ajunge în America. Se rătăcește pe drum spre Kaleido Stage, este privită ciudat de către un bărbat misterios, iar bagajul ei este furat. Folosindu-și abilitățile acrobatice, Sora îl urmărește pe hoț și îl prinde.

Un ofițer de poliție o conduce la Kaleido Stage, însă descoperă că își ratase audiția. Deși are o explicație pentru întârzierea ei, idolul ei o sfătuiește să se întoarcă în Japonia; pentru a o înveseli, managerul scenic de la Kaleido Stage o invită să vadă spectacolul din acea zi din culise. Sora acceptă, iar înainte de începerea spectacolului un acrobat se rănește la mână. Sorei i se oferă rara ocazie de a fi pe scenă de către Kalos Eldo (el fiind bărbatul misterios ce se uita la picioarele ei). După un efort șovăitor, Sora este trimisă de la Kaleido Stage de către Layla și se pregătește să se întoarcă în Japonia, însă Kalos se răzgândește și îi spune Laylei că într-o zi lumea va veni doar ca să o vadă pe ea, fiind atracția principala de la Kaleido Stage.

Începutul seriei o prezintă pe Sora ca fiind respinsă de ceilalți, deoarece se credea că a fost admisă la Kaleido Stage prin relații cu șeful lor. În mod special, Layla este persoana care este cea mai rece față de Sora și o consideră deranjantă și amenințătoare. Cu ajutorul prietenilor ei (managerul scenic Ken Robbins, acrobatele Mia Guillem și Anna Heart și tânăra Marion Benigni), cu multă determinare și muncă grea, Sora va reuși să câștige respectul celor din jurul ei. Incredibila ei personalitate îi aduce numeroși prieteni (inclusiv cea a unui pui de focă), la fel și numeroase roluri principale în producțiile de la Kaleido Stage. Peste timp, va reuși să se împrietenească cu Layla.

Cu toate acestea, lucrurile par a o lua pe un drum greșit pe măsură ce tatăl Laylei face presiuni asupra ei să renunțe la Kaleido Stage în favoarea unei cariere de actriță [34][35], iar în interiorul Kaleido Stage se plănuiește preluarea și închiderea acestuia. Sora trebuie să se bazeze pe personalitatea ei, munca grea și prieteniile puternice pentru a stabiliza scena.

  A doua serie

În a doua serie, Sora se reîntoarce pe scenă după ce a executat Manevra Legendară cu Layla. Această acrobație a condus la rănirea umărului Laylei, iar aceasta nu mai poate să fie pe scenă. Absența partenerei sale, care s-a retras pentru a juca în producții de la Broadway, a condus la un declin ușor al Kaleido Stage. Leon Oswald, un acrobat francez extrem de cunoscut, este recrutat de către Kalos pentru a rezolva această problemă. Se pare că prezența Sorei îi amintește de cineva, și uneori îl face să se comporte fie amiabil, fie nepoliticos cu ea.

În ciuda acestui lucru, Leon nu crede că Sora merită să fie pe scenă cu el, iar acest lucru o determină pe cel mai talentat dintre recruții Kaleido Stage (May Wong, fostă patinatoare din China) să provoace poziția Sorei ca partener al lui Leon și star al spectacolelor.

Primul țel al Sorei din acest sezon este să participe la Festivalul de Circ de la Paris, însă competitorii vor recurge la orice pentru a putea dobândi titlul de câstigători: trădarea, înșelarea sau chiar atacarea oponenților. Această atmosferă și atitudine nu corespunde perspectivei Sorei (lipsită de griji, optimistă, ultra-idealistă), iar aceasta va renunța în mijlocul reprezentației sale (Acrobația Îngerului)împreună cu Yuri Killian, lăsându-și prietenii, familia și fosta parteneră confuzi și dezamăgiți de către Sora.

Cea mai mare parte a sezonului se concentrează pe eforturile Sorei de a își găsi, chestiona și urma noi vise. După multe încercări și respingeri, Sora își propune să devină un „Adevărat Star Kaleido”, concomitent cu crearea unei scene amuzante și fără conflicte, fiind complet opusul celei de la Festival.

Reclame
Comentarii
 1. cristina spune:

  stiam putin din personaje

 2. Ynna[;x] spune:

  Si eu am urmarit acest anime `. Este unul dintre preferatele mele `. [;x]

 3. Soseono spune:

  „Kaleido Star”,este un anime superb.Am urmărit cele două sezoane(51 ep)+OVA-urile(3). Kawaii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s