Romeo si Julieta

Posted: Noiembrie 24, 2011 in Anime, Uncategorized

Romeo×Juliet (ロミオ×ジュリエット, Romio to Jurietto?) este o serie anime, foarte puțin bazată pe clasica piesa a lui William Shakespeare, Romeo și Julieta, împreună cu numeroase referințe și personaje din piese Shakespeariene. Deși animeul împrumută povestea lui Shakespeare, adaptarea diferă foarte mult de original. A avut premiera pe 4 aprilie 2007 în Japonia pe CBC, iar mai târziu TBS, KBS Kyōto și SUN TV. Si-a incheiat difuzarea pe 26 septembrie, 2007, cu un total de 24 de episoade. În 2009, Romeo x Juliet va fi tradus în engleză și publicat de FUNimation Divertisment.

Povestea

În fantasticul aeropolis Neo Verona, nobila casă Capulet a condus pașnic timp de generații – până în urmă cu paisprezece ani, când vechea dușmănie deținută de rivala casă de Montague a condus la o revoltă, și casa Capulet a fost detronată și eliminată printr-o lovitură sângeroasa. Acum, când Neo Verona suferă sub mâna noilor săi stăpâni, destinele a doi iubiți sunt pe cale să se împreuneze tragic … În timp ce cetățeni orașului suferă, clanul Capulet luptă pentru a obține o victorie împotriva dușmanilor lor, și Montagues strâng frâurile puterii, o dragoste puțin probabilă înflorește între Romeo și Julieta – dar în fața unei astfel de adversitați, acestă iubirea nenorocoasă este sortita a fi ruinată de la început. Triumf sau tragedie; doar soarta știe ce îi așteaptă pe Romeo si Julieta …

Povestea începe cu flashback-uri ale unei Juliete copil scăpând de masacrul familiei Capulet ordonat de Laertes Montague. Paisprezece ani mai târziu, înainte de flash, clanul Montague stăpânesc tarâmul fantastic cunoscut ca Neo Verona cu mână de fier; Julieta ajută oameni obișnuiți într-o maniera a la Robin Hood în timp ce Romeo protestă cruzimea tatălui său. Ei se întîlnesc întâmplător la „Rose Ball” și se îndr[gostesc la prima vedere. Cu toate acestea, când Julieta împlinește șaisprezece ani și învață adevărul despre moștenirea ei, ea trebuie să aleagă între revoluție și devotament.

Diferențe între personajele din piesa Originală și Serie

  • Lord Montegue În piesa de teatru Montegue era un personaj minor care apare numai în câteva scene din piesă. Pe când în anime este prezentat ca un tată grijului și supraprotectiv, neavând nici un interes în a distruge Capuleți. În series este principalul antagonist și posedă titlul de Duce al Neo Veronei, nu numai conducătorul propiei familii. Se comportă ca un tată și lider rece, nemilos, insetat de putere. Țelul său principal în serie este de a găsi moștenitorul Capuleților și de al ucide, înainte ca oameni încă loiali Capuleților să înceapă o rebeliune.
  • Mercutio În serie Mercutio se comportă ca o versiune mai tânără, șireată, nerespectuosă, și alintată a Lordului Montegue. Servește ca spion pentru Lordul Montegue pentru a afla de ce Romeo se comportă ciudat, pentru ca Montegue să își dezmostenească fiul pentru că o iubește pe Julieta, pentru ca el însuși să devină următorul Lord (fiind singura rudă masculină a lui Romeo, în afară de Tyblt pe care Montegue la abandonat). În piesă Mercutio nu este vărul lui Romeo ci cel mai bun prieten al acestuia și se comportă ca un bufon nesăbuit, căruia îi pasă de Romeo dar care încă este loial Casei Montegue, iar în timp ce moare îi avertizează pe cetățeni Veronei ce se va întâmpla dacă luptele vor continua, pe când în serie el dispare după cel îl ucide pe Lordul Montegue într-un moment de nebunie, dorind răzbunare.
  • Cordelia În piesă Cordelia nu a fost niciodată adresată după nume, dar personajul se bazează pe doica Julietei. În serie Cordelia este cea mai bună prietenă a Julietei și se comportă ca o soră mai mare pentru ea, în timp ce personajul din piesă era doar o doică care servea drept voce a rațiunii pentru Julieta și se comporta mai mult ca o mamă decât o sora. Cordelia este mult mai tânără decât în piesă având în jur de nouăsprezece ani în timp ce în piesă era trecută de patruzeci.
  • Benvolio Acest personaj pare să se fi schimbat cel mai puțin deoarece a rămas acelaș tânăr politicos ca și în piesa originală, deși în această versiune îl înlocuește pe Mercutio ca cel mai bun prieten al lui Romeo în timp ce Mercutio devine verișorul lui Romeo. Mai târziu în serie începe sa aibă sentimente pentru Cordelia după exilul din Neo Verona căsătorindu-se mai târziu. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat în piesă datorită diferenței de vârstă dintre cei doi și loialităților pe care fiecare le avea pentru propia familie.
  • Juliet În serie Julieta este prezentată ca o femeie tânară, puternică, determinată și inteligentă, care este hotărâtă să aducă familia Capulet la putere din nou, dar este profund îndrăgostită de Romeo și măcinată de decizia de a fi cu Romeo sau de al ucide pe Lordul Montegue. În piesa originală Julieta este o femeie tânără, emotivă, mitidă, și blândă. Ea se îndrăgostește imediat de Romeo când îl întâlnește și nu îi pasă că este un Montegue, în timp ce în serie ea se îndepărtează de Romeo după ce află cine e, deși îl iubește.
  • Lady Portia În piesa originală Lady Portia nu a fost adresată niciodată după nume dar era cunoscută ca Lady Montegue fiind mama lui Romeo. Lady Montegue se comporta asemănător cu soțul ei fiind o mamă iubitoare și protectivă, loială cu adevărat numelui Montegue, la finalul piesei luându-și viața după ce află că Romeo s-a sinucis. În serie Lady Portia încă este o mamă iubitoare ca în piesa originală dar este mai puțin protectivă față de Romeo deoarece știe că acesta se poate descurca singur. Totodată Lady Portia nu este loială familiei Montegue deoarece și-a părăsit soțul după ce acesta a devenit nebun după putere, devenind o măicuță. Nu are nimic împotriva Capuleților și își dorește ca Romeo să fie fericit împreună cu Julieta. Nu muare în final considerând că Romeo a făcut ce trebuia și că va fi fericit împreună cu Julieta pe vecie.
  • Tybalt În piesa originală Tybalt era prezentat ca arogant, egoist dar loial familiei Capulet, fiind vărul Julietei de pe partea mamei și rivalul lui Romeo. Tybalt teroriza membri mai puțin importanți ai familiei Montegue dar își arată ura față de membri mai înalți ai familiei. Este eventual ucis de către Romeo, drept răzbunare pentru că la ucis pe Mercutio, cea ce a dus la exilul lui Romeo. În serie Tybalt nu este vărul Julietei ci fratele vriteg mai mare al lui Romeo. El este mult mai serios, și într-un fel mai dur, ura sa pentru familia Montegue fiind mai mare datorită modului în care tatăl său a profitat de mama sa, dar și a modului în care nobili îi tratează pe cetățenii Neo Veronei.

 

Comentarii
  1. Soseono spune:

    Acest anime „RomeoXJuliet” este realizat minunat,iar melodia ~Inori~You Raise Me Up〜 este superbă(este versiunea melodiei -You Raise Me Up-Westlife). (~_*)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s