Bleach

Posted: noiembrie 18, 2011 in Anime, Uncategorized

Bleach ( ブリーチ, Burīchi?, romanizat BLEACH în Japonia) este o serie manga și anime realizată de Tite Kubo, mangaka al Zombie Powder. Bleach este serializată în antologia manga japoneză Weekly Shōnen Jump din August 2001, iar în dublicatul său american Shonen Jump din Noiembrie 2007. Seria manga a primit premiul Shogakukan Manga pentru categoria shōnen în 2005, iar seria anime a fost nominalizată de numeroase ori la premiile American Anime Awards.

Bleach urmărește viața lui Ichigo Kurosaki, un elev de liceu de 15 ani cu abilitatea de a vedea fantome și un shinigami (în traducere directă ,,zeu al morții”) cu numele de Rukia Kuchiki. Primele părți ale poveștii se desfășoară în jurul acestor personaje. Odată cu desfășurarea evenimentelor, povestea începe să ne dezvăluie mai mult din lumea zeilor morții.

Seria manga a fost adaptată într-un serial animat de televiziune, două OVA, trei filme de animație de lung metraj, un musical rock, numeroase jocuri video, și un set de cărți de joc de colecție. Volumele compilate de manga s-au vândut într-un număr de 40 milioane de copii în Japonia, și au ajuns în topul de vânzări de manga din Statele Unite. Adaptarea anime a primit clasificări similare, precum locul 7 în topul celor mai populare anime în Japonia în 2006, și în top zece anime din America din 2006 până în 2008.

Personaje principale

Ichigo Kurosaki (黒崎 一護, Kurosaki Ichigo?) Dublaj voce: Masakazu Morita (japoneză), Johnny Yong Bosch (engleză)
Protagonistul din Bleach, Ichigo, un elev de liceu cu părul portocaliu devine un shinigami temporar după ce absoarbe forțat de împrejurări puterile lui Rukia Kuchiki. Natura lui cinică îl face ca la început să îi displacă noua datorie, dar cu trecerea timpului acesta o acceptă, iar cînd puterile sale temporare dispar, își riscă viața pentru a deveni un shinigami deplin. Acesta își dorește puteri cît mai mari pentru a fi în stare să protejeze pe toți cei dragi lui și pentru a o salva pe Rukia de la moarte.
Rukia Kuchiki (朽木 ルキア, Kuchiki Rukia?) Dublaj voce: Fumiko Orikasa (japoneză), Michelle Ruff (engleză)
Rukia Kuchiki este un shinigami trimisă în lumea oamenilor ca patrulă de exterminare a spiritelor malefice în orașul natal a lui Ichigo. Deși fizic arată ca o adolescentă, ea are de fapt peste 150 de ani. Rukia este forțată în timpul unei lupte să-și transfere puterile lui Ichigo și să trăiască o perioadă ca un om obișnuit. Se înscrie la liceul din oraș și se mută în dulapul lui Ichigo, în timp ce îl învață cum să fie un shinigami-înlocuitor în locul ei.
Orihime Inoue (井上 織姫, Inoue Orihime?) Dublaj voce: Yuki Matsuoka (japoneză), Stephanie Sheh (engleză)
Orihime Inoue este o colegă veche de clasă a lui Ichigo, îndeaproape legată de el de o prietenă comună (Tatsuki Arisawa). Ea este practic orfană, de vreme ce ea și fratele ei mai mare, Sora, au fugit din casa în care erau abuzați de la o vârstă fragedă, iar mai târziu și acesta a murit. Deși inițial lipsită de puteri spirituale, începe să și le dezvolte pe timpul petrecut pe lângă Ichigo în noua sa formă, ulterior posedând una din cele mai puternice abilități de vindecare, fiind capabilă de a readuce corpul la starea precedentă de sănătate, oricât de grave ar fi rănile. Are 6 zâne(Hinagiku, Baigon, Lily, Shuno, Ayame, Tsubaki) care îi îndeplinesc dorințele.
Yasutora „Chad” Sado (茶渡 泰虎, Sado Yasutora?) Dublaj voce: Hiroki Yasumoto (japoneză), Jamieson Price (engleză)
Yasutora Sado, cunoscut mai bine drept Chad, este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Ichigo. Deși este cunoscut pentru statura sa impozantă este foarte blând, refuzând a se lupte decât pentru binele altora. Nu poate percepe fantomele la început, dar acest lucru se schimbă când observă un grup de copii find atacați de un hollow. Descoperă că posedă o putere unică ce îi acoperă unul dintre brațe, crescându-i puterea și permițându-i să distrugă hollows. Mai tîrziu manifestă și puterea de a trage cu energie din brațul acoperit cu armură.
Uryū Ishida (石田 雨竜, Ishida Uryū?) Dublaj voce: Noriaki Sugiyama (japoneză), Derek Stephen Prince (engleză)
Deși la prima vedere nu pare decât un coleg de clasă silitor, dar solitar, Uryū Ishida este defapt un Quincy, descendent al unei clan de arcași cu abilități de a vâna hollows. Poartă o ură pentru toți shinigami, inclusiv Ichigo, dar după un timp ajunge să-l vadă pe Ichigo diferit, în cele din urmă ajungând să-l considere aliat și prieten.
 

http://www.youtube.com/watch?v=TcTgYytU68E

Reclame
Comentarii
  1. soseono spune:

    Bleach,este un anime destul de interesant,în ceea ce priveşte scenariul serialului.Ichigo dă dovadă de un curaj enorm atunci când trebuie să se confrunte cu personajele negative.Este de admirat. (^__^)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s