Ceea ce nu cunosc …

Posted: Octombrie 6, 2011 in Asia, Gandurile/parerile mele, Uncategorized

 Ati observat cu totii ca noi,cei ce urmarim anime-uri sau seriale coreene,suntem de multe ori criticati. Fie ca sunt fraze de genul ,,Dar numai copii se uita la desene” – ,,ce iti place tie chinezoii aia,au niste ochi…” sau fie ca sunt fraze in care sunt folosite multe cuvinte obsecene,de ,,prosti” nu pot cadea decat ei,am dreptate ? Nu toti admiram tarile Japonia si Korea,insa,pentru a critica ceva,trebuie sa cunosti acel lucru. De unde stiu ei ca anime-urile ,,sunt desene pentru copii” , sau ca coreeni si japonezii vorbesc ,,ship chi mo mo” ?  Pentru ei,toti sunt chinezoi,dovedind faptul ca sunt,pur si simplu,inculti,din cauza ca limbile asiatice difera foarte mult intre ele.  Ei incearca de multe ori sa ,,ii imite”,dar numai ei stiu ce limba or vorbii acolo… Deci ei critica ceva ce nu vad,nu au urmarit vreun anime sau vreun serial coreean. Nici macar nu stiu cum arata un japonez sau coreean,spunand doar ca ,,au ochii-n sus” . Prin urmare,ei nu au nici un drept sa critice. Nu spun ca daca ar urmari vreun serial coreean sau vreun anime ar deveni dintr-o data fani. Poate unii da,iar altii nu. Dar macar as accepta criticile lor,atata timp cat ei cunosc ceea ce critica.

Reclame
Comentarii
  1. andreea spune:

    e numai copii se uita la desene uite cum ar fi mama se mai uita cu mine la naruto cateodata cand ma uitam si io dar nu va luati dupa lume traitiva viata asa cum vreti voi people

  2. asiafana spune:

    Dar nu doar naruto e anime. Exista Death Note,Hellsing,Lovely Complex…anime-uri pentru toate varstele. Unele sunt cu AP altele cu 12 altele cu 16 si na,mai sunt si cu 18 da cn drk se uita la alea?

  3. Soseono spune:

    Apreciez cultura asiatică fie că este vorba de un anime, serial coreean,japonez, chinezesc fiecare dintre ele au ceva de spus, depinde de noi să facem diferența dintre lucrurile bune/rele și să avem în minte numai lucruri pozitive pentru a ne dezvolta armonios. Ne putem uita la anime-ul Naruto și să vedem și părți pozitive/negative dar în același timp să ne gândim că este doar un desen animat și să nu devenim violenți doar pentru că așa am văzut în acest anime.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s