Bun venit,Dong Yi !

Posted: Martie 25, 2011 in Coreea, Uncategorized

Dong Yi (Dawn sau Vremuri apuse) – Un super film coreean regizat de Lee Byung Hoon, care prezinta viata doamnei Choi din timpul dinastiei Chosun


Titlu: 동이 / Dong Yi (Dawn)
Gen: Istoric
Episoade: 60… bine,dupa TVR1 sunt 120 :))
Productie: MBC
Regia:
Lee Byung Hoon, Kim Sang Hyub
Scenariu:
Kim Yi Young

Super-productia este regizata de Lee Byung Hoon, care a semnat si filmele istorice Heojun, Sangdo, Daejangkeum (Giuvaerul Palatului), Lee san (Furtuna la palat)”. Noul serial are ca sursa de inspiratie dinastia Chosun, iar muzica epocii este foarte bine scoasa in evidenta. Pornind dupa un scenariu semnat de Kim Yi Young (Furtuna la palat), serialul are 50 de episoade, iar printre protagonisti se numara indragitul actor Jijin Hee (Giuvaerul palatului), acum in rolul regelui Sukjung.

Serialul Dong Yi (Dawn/Vremuri apuse) va ajunge pe ecranele din Coreea incepand cu data de 22 martie 2010.

Povestea:

Actiunea are loc in perioada dinastiei Chosun, intre anii 1683 si 1724, si urmareste firul vietii doamnei Choi, care avea sa devina mama celui de-al 21-lea rege al dinastiei Chosun, regele Youngjo (bunicul lui Lee San). Choi a fost una din sotiile lui Sukjong, al 19-lea rege al dinastiei Chosun.

Serialul prezinta povestea dramatica a vietii doamnei Choi si a fiului sau, printul Youngjo. Dupa ce tatal si fratele ei sunt executati, ea ramane orfana, si se ascunde de politia statului in Academia de muzica (Jangakwon). Ajungand in cele din urma prin istetimea sa, sa lucreze la palat, este remarcata de regele Sukjong.

Este pentru prima data in istoria dinastiei cand cineva provenind din randurile sclavilor ajunge in cel mai inalt nivel ierarhic. Choi reuseste sa supravietuiasca, impreuna cu fiul sau, pe care il educa pentru a putea deveni rege.

Distributie:

Han Hyo Joo interpreteaza rolul lui Dong Yi, mai tarziu Choi Sook Bin
Kim Yoo Jung
interpreteaza rolul lui Dong Yi (copil)
Ji Jin Hee
interpreteaza rolul lui King Sukjong
Bae Soo Bin
interpreteaza rolul lui Cha Chun Soo
Lee So Yeon
interpreteaza rolul lui Jang Hee Bin
Park Ha Sun
interpreteaza rolul lui Queen Inhyeon
Jung Jin Young
interpreteaza rolul lui Seo Yong Gi
Kim Hye Sun
interpreteaza rolul lui Court Lady Jung
Choi Ran
interpreteaza rolul lui mamei lui Hee Bin

Legendele palatului: Concubina regelui – Dong Yi, noul serial coreean difuzat de TVR din 16 martie


Legendele palatului: Concubina regelui (Dong Yi) este noul serial coreean care va fi difuzat de TVR, incepand din 16 martie, dupa ce productia Legendele palatului: Printul Jumong se incheie pe 15 martie.

Dong Yi este o productie de succes realizata in anul 2010, regizata de Lee Byung Hoon, care a semnat si filmele istorice Heojun, Sangdo, Daejangkeum (Giuvaerul Palatului), The Wind of the Palace (Furtuna la palat).

„Legendele palatului: Concubina regelui” are 60 de episoade si va fi difuzat de TVR incepand din 16 martie, de luni pana vineri, de la ora 18.30.

Iubitorii serialelor coreene vor avea ocazia sa revada actori indragiti precum
Sayong, Bae Soo Bin – sfatuitorul domnitei Soseono din Printul Jumong sau Yeo Ho Min, Oyi din Printul Jumong, care va da viata personajului Oh Ho-Yang.

Productia, lansata de MBC anul trecut si difuzata pentru prima data in Coreea pe 22 martie 2010, promite sa aduca televiziunii publice o audienta record.

Serialul il readuce pe micile ecrane si pe indragitul actor Ji Jin Hee din Giuvaerul palatului), care acum va juca in rolul regelui Sukjung.

Actiunea are loc in perioada dinastiei Chosun, intre anii 1683 si 1724, si urmareste firul vietii doamnei Choi, care avea sa devina mama celui de-al 21-lea rege al dinastiei Chosun, regele Youngjo (bunicul lui Lee San). Choi a fost una din sotiile lui Sukjong, al 19-lea rege al dinastiei Chosun. Serialul prezinta povestea dramatica a vietii doamnei Choi si a fiului sau, printul Youngjo.

Filmul are ca sursa de inspiratie dinastia Chosun, iar muzica epocii este foarte bine scoasa in evidenta.

Reclame
Comentarii
  1. Alyy spune:

    <3333333333333

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s