Kim Nam Gil

Posted: februarie 14, 2011 in Coreea, Uncategorized

 

Kim Nam-Gil

Kim Nam-Gil (Hangul: 김남길) (n. 13 martie 1981), este un actor sud-coreean. Lee Han este numele cu care şi-a început cariera, dar a decis până la urmă să revină la numele său real. A primit câteva premii pentru rolul lui Bidam în serialul Secretele de la palat în 2009. S-a înrolat în armată pe 15 iulie 2010 pentru 4 săptămâni de antrenament militar de bază şi va servi ţara în următorii 2 ani.

Cariera

Kim Nam-Gil a debutat în televiziune în 1998 cu un rol minor în drama „School 1” (în rolul lui Min-Soo). Cinci ani mai târziu reuşeşte să intre la televiziunea MBC unde are câteva roluri secundare. Între timp, în 2005, decide să-şi aleagă un nume de scena, „Lee Han”, care sună mult mai exotic. În 2006, Nam-Gil sau „Lee Han” acceptă primul său rol principal în controversatul, dar bine apreciatul de către critici, „No regret„. Aici „Lee Han” joacă rolul unui homosexual pe nume Song Jae-Min. Chiar dacă filmul a avut succes în rândul criticilor şi al festivalurilor de film, Kim Nam Gil nu a reuşit să câştige popularitate şi să devină un star, în schimb acesta a acceptat roluri în drame televizate şi filme comerciale.

În 2008 odată cu lansarea filmului „Public Enemy Returns„, Kim Nam-Gil renunţă să mai folosească numele de scena „Lee Han” revenind la numele său la recomandarea regizorului Kang Woo-Suk. Mai târziu Nam Gil primeşte rolul principal în filmul comercial „Portrait of a Beauty„, fiind pentru el primul film istoric în care a jucat. Experienţa din „Portrait of a Beauty” îl aduce în atenţia regizorilor dramei istorice „The Great Queen Seondeok„, film transmis şi în Romania sub denumirea de „Secretele de la palat„.

Drama „The Great Queen Seondeok” i-a adus lui Kim Nam Gil prin prisma personajului Bi-Dam succesul garantat. Rating-ul foarte ridicat al filmului în Coreea de Sud şi nu numai, dar şi rolul impecabil jucat de acesta, Nam Gil a urcat în topul preferinţelor mai repede decât s-ar fi aşteptat oricine. A fost votat cel mai sexy bărbat din Coreea de Sud de către femeile de acolo, a primit numeroase oferte pentru a participa la filmări de spoturi publicitare iar scenariile nu au încetat să apară.

Din data de 15 iunie 2010 a fost nevoit să renunţe la filmări din cauza serviciului militar obligatoriu din Coreea de Sud care va dura 2 ani. Se pare ca din această cauză serialul „Bad Guy” a trebuit scurtat cu 3 episoade.

Filmografie

Filme

Seriale

Premii

  • 2009 17th Korean Culture, Entertainment Award in the field of movie – Cel mai bun nou actor.
  • 2009 Style icon Award – TV Award.
  • 2009 MBC Drama Acting Awards – Male Excellence and Best Couple Award.

Curiozităţi

A promovat cursurile liceului Han Yeong după care s-a înscris la facultatea Myeong Ji, specializarea Teatru şi Film dar pe care nu a finalizat-o. Pasiunile sale sunt numeroase cum ar fi: cântatul la flaut, step-ul, ski-ul nautic şi practicarea sportului naţional Taekwondo.

Reclame
Comentarii
  1. iuliana spune:

    e foarte frumos bi dam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s